Bloeiend Benneveld en de Nationale Zaaidag…

Op zondag 22 april 2018 is het nationale zaaidag. Op vele plaatsen in het land worden dan bloemen gezaaid voor de bijen en de vlinders. Ook in Benneveld gaan ze aan de slag. De achteruitgang van bijen en andere insecten is ook in 2017 weer meer dan eens in het nieuws geweest. Met Heel Drenthe Zoemt proberen ook wij te laten zien dat vele prachtige soorten in het buitengebied wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door samen met Bloeiend Benneveld het voedselaanbod te verhogen kan ook jij een bijdrage leveren…

Door de vervanging van de waterleiding is de berm langs de Bennevelderstraat braak komen te liggen. Een stuk berm van de Haarmaatsdijk voorbij de Kleikoel’n is opgehoogd. Deze bermen worden ingezaaid met een inheems Drents graslandmengsel aangevuld met inheemse eenjarige bloemen.

Doe mee!

De deelnemers verzamelen om 13:30 uur op de Brink. Namens Bloeiend Benneveld is ook iedereen van buiten Benneveld van harte uitgenodigd uit om mee te helpen. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Gijsbert Six (gijsbert@gcsix.nl)

Hopelijk komen er net zoveel mensen als vorig jaar en kunnen we ook deze zomer weer genieten van een bloemrijke berm.

Meer weten over Bloeiend Benneveld? Kijk eens rond op hun website…
Bekijk hier ook het landelijke nieuwsbericht…