Excursie bladmineerders Kleibosch

Op zaterdag 6 oktober organiseert Heel Drenthe Zoemt–partner de Vlinderwerkgroep Drenthe van 10.00-15.00 een excursie over bladmineerders in het De Kleibosch bij Roderwolde/Foxwolde.

Bladmineerders zijn larven van bepaalde vlinder- en vliegensoorten. De jonge rupsen doen zich te goed aan het bladmoes in bladeren van bomen en struiken. Zo ontstaan kenmerkende vraatgangen in bladeren. Onder leiding van Ben van As, specialist op het gebied van bladmineerders gaat u het veld in om meer te weten te komen over de boeiende leefwijze van de bladmineerders en het determineren van de vraatsporen van de algemene bladmineerders .

De excursie start om 10.00 bij schuur van boerderij Tichelwerk. Het adres is Moleneind 4 in Roderwolde. U kunt parkeren op het erf en langs de toegangsweg. Voor het determineren is het handig als u een loep, pen en papier en een fotocamera meeneemt. Een iPad of mobiele telefoon kan gebruikt worden voor het invoeren van waarnemingen. Wilt u bij thuiskomst de vondsten nog eens bekijken en/of drogen, dan is het raadzaam om een zakje mee te nemen. Voor eten en drinken dient u zelf te zorgen. In geval van slechte weersvoorspellingen is het ook raadzaam om regenkleding mee te nemen. De excursie duurt tot ongeveer 15:00 uur.

Opgave

Lijkt u het leuk om deel te nemen aan deze excursie? Deelname is kosteloos. U kunt u opgeven voor de excursie bij de Vlinderwerkgroep Drenthe via secr@vlinderwerkgroepdrenthe.nl.

Mocht u problemen ondervinden bij het vinden van de locatie of bent u onverhoopt verhinderd, dan kunt u contact opnemen met Robertjan Huizing van de Vlinderwerkgroep Drenthe via 06-25204128.