“Heel Drenthe Ziet”

Zoals jullie inmiddels weten zetten wij met Heel Drenthe Zoemt elke maand een soort in de spotlight die voorkomt in berm en boerenland van Drenthe. Een soort die je met onze handige tips zelf kunt vinden en melden op www.soortenkaartdrenthe.nl. Wat je misschien nog niet weet, is dat IVN Westerveld deze maand (en uiterlijk tot 10 september) een fotowedstrijd organiseert met één van onze gezamenlijke doelen als thema: de bloemrijke berm!

Een mooie kans om jouw vondst niet alleen op de Drentse Soortenkaart aan te melden – maar tegelijkertijd ook nog eens kans te maken op een waardebon van €100,-.

Het grasklokje

De soort van maand juli is inmiddels bekend, dat is het grasklokje. Een soort die voorkomt in onbemeste droge graslanden en bovendien, je raadt het al, in bloemrijke bermen. Je kunt ze tegenkomen langs wegen en fietspaden. Met jouw foto sla je dus twee vliegen in één klap.

Meedoen

Wil je meedoen? Meld dan de locatie van het grasklokje dat je hebt gezien, met een foto, aan via www.soortenkaartdrenthe.nl.

Door diezelfde foto in te sturen naar info@ivn-westerveld.nl doe je ook mee met hun jubileuminitiatief. Om kans te maken op een prijs moet je inzending wel aan een aantal randvoorwaarden voldoen:

Voor meer informatie kun je verder lezen op de website van de fotowedstrijd.

We hopen de komende weken jullie vele prachtige aanmeldingen en inzendingen te mogen ontvangen. Zo zetten we met jullie hulp het natuurschoon van het agrarisch gebied in het zonnetje en zorgen we dat heel Drenthe het ziet!