Welkom op Heel Drenthe Zoemt 2.0

4 november 2019

Heel Drenthe Zoemt slaat nieuwe weg in

Heel Drenthe Zoemt slaat een nieuwe weg in en heeft daarom een gloednieuwe site. Sinds 2017 vraagt de samenwerking Heel Drenthe Zoemt aandacht voor planten en dieren in de bermen en het boerenland van Drenthe. Met succes! Inmiddels werken Drentse overheden, organisaties, boeren en burgers gezamenlijk aan een soortenrijk Drenthe. Vanaf nu is www.heeldrenthezoemt.nl hét digitale kennisplatform voor de biodiversiteit in bermen en boerenland.

Welkom op onze gloednieuwe website! Deze biedt informatie en inspiratie voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de biodiversiteit in Drenthe. Hoe beheer je bermen zo dat bloeiende, soortenrijke bermen ontstaan? Welke inspirerende voorbeelden zijn er in Drenthe van ecologisch beheer? Zijn er relevante cursussen? Dat en nog veel meer vind je allemaal terug op deze site.

Bij een nieuwe site hoort een nieuwe ‘look & feel’.

 

Bloeiende bermen
Sinds dit jaar werken Drentse overheden en organisaties aan de vergroting van de biodiversiteit in het landelijk gebied. De aanleiding vormt het afsprakenkader Soortenrijk Drenthe, waarin gemeenten, waterschappen en provincie afspraken om via ecologisch beheer bloeiende, soortenrijke bermen en oevers te realiseren. Op de site is binnenkort ook te vinden hoe ver de overheden zijn met het ecologisch beheer.

Natuurspotters
Niet de hele site is nieuw. Onze natuurspotters vertellen nog iedere week over al hun belevenissen en in hun blogs lees je hoe het ervoor staat met de planten en dieren in Drenthe.

 

Heel Drenthe Zoemt is een brede provinciale samenwerking gericht op verbetering van de biodiversiteit van bermen en boerenland in Drenthe. Samen werken wij aan een bloeiend, soortenrijk Drenthe.