Heel Noordenveld gaat zoemen!

Eén groot bloemenlint voor bijen en vlinders. Dat is het doel van de Landelijke Zaaidag op 22 april, ook in Noordenveld! IVN zet zich samen met GroenLinks en PvdA in voor de Landelijke Zaaidag. Samen met leerlingen van de Esborg en inwoners van Noordenveld wordt een aantal plaatsen ingezaaid met speciaal bloemenzaad voor bijen en insecten.

Mensen hebben bijen nodig. Bijen hebben bloemen nodig. Ons voedsel en onze gezondheid hangen ervan af. 80% van de groenten, fruit en noten op de versafdeling in een supermarkt wordt bestoven door bijen. De aantallen bijen en insecten zijn enorm afgenomen, daar maakt de wereld zich zorgen over. Als we om ons heen kijken dan is alles groen. Maar veel groen is gras en er zijn te weinig bloemen. Dit probleem is niet nieuw, veel organisaties en mensen zijn ermee bezig. Maar het gaat niet snel genoeg en daarom willen wij actie.

Doe mee, want zaaien doet zoemen!
Ook u kunt wat doen voor de bijen en vlinders door een stukje grond in te zaaien op de Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. Meedoen? IVN stelt aan deelnemers gratis zaad ter beschikking. Laat het ons weten! U kunt mailen naar Anita van der Noord, anitavandernoord@gmail.com.

Aftrap
Vrijdag 20 april trappen wij samen met leerlingen van de Esborg af om 13:30 uur bij Camping Dorado. Wilt u daarbij aanwezig zijn dan horen wij dit graag!