Praktijkmiddag Bijvriendelijk landschapsbeheer

Wilt u meer weten over wilde bijen in natuur en landschap? Bent u benieuwd hoe u bij het beheer van een natuurterrein of buurtpark zoveel mogelijk rekening kunt houden met wilde bijen en andere insecten? Schrijf u dan in voor de Praktijkmiddag Bijvriendelijk landschapsbeheer van Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap!

Praktijkmiddag
Tijdens een korte lezing en een excursie neemt Diliana Welink u mee in leven van wilde bijen. De leefwijze, verspreiding en herkenning van soorten komen aan bod. Daarnaast wordt aandacht besteed aan maatregelen die u kunt nemen om wilde bijen te helpen. Denk daarbij aan het creëren van nestelplekken en het ontwikkelen en beheren van bloemrijke plekken. Deze kennis kunt u vervolgens toepassen in uw eigen project of natuurgebied.

Na het theoriegedeelte gaat u op excursie naar de Gasterse Duinen. In dit gevarieerde heide- en bosgebied bekijken we een aantal waardevolle locaties voor wilde bijen. We bespreken beheermaatregelen die u als bewoners- of vrijwilligersgroep kunt nemen om de wilde bijen te helpen en beschermen. Uiteraard is er ook ruimte voor (praktijk)vragen. En met een beetje geluk kunnen we een glimp opvangen van één van de wilde bijensoorten die in de dit gebied leeft.

Wanneer: Woensdagmiddag 5 september 2018 van 13.30 tot 17.00 uur
Waar:         Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, Brink 1, 9466 PE Gasteren

Aanmelden
Doet u mee? Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan via de site van Landschapsbeheer Drenthe.