‘Tuin voor bijen en vlinders’ trofeewinnaar Kern met Pit 2016

Tijdens een feestelijke dag in het Atlas Theater is op zaterdag 21 januari door de wethouders Jisse Otter van Emmen en Dennis Bouwman van Midden Drenthe de provinciale Kern met Pit-trofee uitgereikt aan de ‘Tuin voor bijen en vlinders’ uit het buurtschap Holthe, Lieving en Makkum.

 

Het project in Holthe wist niet alleen stemmen te verwerven in de digitale stemronde, maar kreeg ook de voorkeursstemmen van de Drentse Kern met Pit-adviseurs. Dit project is erin geslaagd om een braakliggend stuk grond bij het buurthuis ’t Trefpunt in Holthe om te toveren tot een prachtige bloeiende tuin met wandelpaden, een zitplek en ook  een insectenhotel . Door de inzet en zelfwerkzaamheid van een grote groep vrijwilligers is deze tuin beslist een aanwinst voor het buurtschap en door de gekozen beplanting is men er bovendien in geslaagd bijen en vlinders naar de tuin te lokken. Deze tuin in Holthe is een zeer geslaagd voorbeeld van een mooi burgerinitiatief.

 

Tijdens de prijsuitreiking ontvingen tevens de overige 8 genomineerde projecten het predicaat Kern met Pit en een cheque van 1.000 euro te besteden aan het project. Maar ook kon iedereen deze dag kennismaken met de projecten die in 2017 gaan proberen hun dromen voor hun buurt te realiseren.

Kern met Pit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM) en daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt, dit binnen een jaar te realiseren.