Uitnodiging Manifestatie Heel Drenthe Zoemt

Naar een biodivers agrarisch landschap

Vrijdag 17 november
10.00 – 12.30 uur
Provinciehuis Drenthe, Westerbrink 1 Assen

Het agrarisch landschap in Drenthe vormt een belangrijk leefgebied voor verschillende planten en diersoorten. Het afgelopen jaar is er in Drenthe aandacht voor deze biodiversiteit van de bermen en het boerenland gekomen. Provinciale Staten hebben unaniem de motie boerenlandvlinders aangenomen. Een motie voor een gemeenschappelijke aanpak en provinciaal programma voor versterking van de biodiversiteit van het agrarisch landschap. Met de campagne Heel Drenthe Zoemt laten natuurorganisaties samen met de provincie zien wat er leeft.

Tijdens de manifestatie Heel Drenthe Zoemt praten we u bij. Hoe staat het ervoor met de soorten in de bermen en het boerenland? Welke mooie voorbeelden zijn er al? Wat kan er nog beter? Samen gaan we op zoek naar een inspirerende gemeenschappelijke aanpak voor versterking van biodiversiteit in het agrarisch landschap.


Programma

9.30 uur        Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur      Welkom door dagvoorzitter Peter Bennema

Natuurspotter Aaldrik Pot leest voor uit eigen werk

Boer met hart voor natuur in beeld:  Sil Oostendorp uit Dwingeloo

Boerenlandvlinders in Drenthe, Minko van der Veen (Vlinderwerkgroep Drenthe)

Natuurspotter Christiaan Teule leest voor uit eigen werk.
Boer met hart voor natuur in beeld: Henk Stuut uit Valtermond.
Bermen in Drenthe, Ben Hoentjen (Werkgroep Florakartering Drenthe).
Prijsuitreiking aan gemeente met bloemrijkste bermen, Rob van Westrienen (directeur FLORON).

Ambassadeurs voor de biodiversiteit van het Drentse boerenland

12.30 uur      Afsluiting, vegetarische lunch met proeverij van Drentse bermplanten en honing

Markt Heel Drenthe Zoemt


Aansluitend vindt ’s middags voor ambtenaren, beheerders en andere betrokkenen het bermensymposium Heel Drenthe Zoemt plaats. U kunt zich ook voor dit symposium aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden
Wij verzoeken u zich uiterlijk 10 november aan te melden via dit aanmeldformulier. Ook als u zich al naar aanleiding van de vooraankondiging heeft aangemeld, ontvangen we in verband met de lunch graag opnieuw een aanmelding. Vragen of opmerkingen over de aanmelding kunt u mailen aan info@nmfdrenthe.nl.
Komt u met de auto? Download hier de informatie over parkeren bij het provinciehuis (pdf).

Heel Drenthe Zoemt is een samenwerking van Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe, Staatsbosbeheer, provincie Drenthe, De Vlinderstichting, Vlinderwerkgroep Drenthe, FLORON, Agrarische Natuur Drenthe, Het Drentse Landschap, IVN en KNNV Assen, IVN Emmen en Duurzaam Bovensmilde. Heel Drenthe Zoemt is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, Prins Bernard Cultuurfonds en de Nationale Postcodeloterij.