Lezing over de wondere wereld van de bodem en bodemleven

5 oktober 2023

Lezing over de wondere wereld van de bodem en het bodemleven

Bloeiend Ruinen start op 9 oktober haar tweede seizoen met een avond over de bodem. De lezing is onderdeel van een reeks van 5 avonden. Spreker Peter van ’t Rood neemt de aanwezigen deze eerste avond mee in de wondere wereld van de bodem en bodemleven.

Planten nemen water en voedsel op via hun wortels, maar bij de opname van voedingstoffen heeft het bodemleven een cruciale rol. En zeker de manier waarop dat gebeurt is intrigerend: een wonderlijk spel van samenwerking, bescherming en concurrentie tussen wortels, schimmels, bacteriën en andere vormen van bodemleven. Van ’t Rood geeft adviezen hoe mensen zelf het bodemleven in hun tuin kunt stimuleren en welke ontwikkelingen er op dit gebied in de agrarische sector zijn.

Bloeiend Ruinen wil de biodiversiteit en de belangstelling daarvoor in en rond het dorp vergroten. „Dat doen we middels activiteiten en acties samen met bewoners. Daarnaast maken we graag een ‘uitstapje’ naar het landschap rond ons dorp en de geschiedenis”, laat Ruud Kreetz weten.

Praktische info

Deze avond is in Buitencentrum De Poort in Ruinen en begint om 19.30 uur. Deelname kost € 5, inclusief een kopje koffie/thee en lekkers. Aanmelden via een mail naar bloeiend.ruinen@gmail.com.

Dit seizoen volgen er nog vier avonden over fruitbomen, de Heerlijckheid Ruinen, bijen en voedselbossen. Aanmelden ook via bloeiend.ruinen@gmail.com. De kosten voor alle vijf avonden zijn € 20.

Bron: Dagblad van het Noorden