Doe de Biodiversiteitswijzer en maak grijs groener!

29 maart 2021

Doe de Biodiversiteitswijzer en maak grijs groener!

De lente is begonnen, het is tijd om de handen uit de mouwen te steken voor meer biodiversiteit! Maar niet iedereen weet wat je allemaal kunt doen voor meer groen in je tuin, op je balkon of in je straat. Daarom hebben we de de Biodiversiteitswijzer gelanceerd. Met de Biodiversiteitswijzer zie je snel en eenvoudig welke tips voor een groenere omgeving bij jou passen. En krijg je tips over hoe je dit kunt doen. 

Doe de Biodiversiteitswijzer
Ben je benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan een groenere, meer biodiverse omgeving? Ga dan naar www.maakgrijsgroener.nl en doe de Biodiversiteitswijzer! Op basis van 6 korte vragen krijg je tips die bij jouw situatie en persoonlijkheid passen. Ook vind je meer informatie hoe je met de tips aan de slag kunt gaan. Daarnaast zie je meteen of er bij jou in de buurt groene projecten zijn waarbij je kunt aansluiten.

Laat zien hoe jij grijs groener maakt
We vinden het leuk als je aan de slag gaat met tips uit de Biodiversiteitswijzer en dit met ons deelt. Ook zijn we heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van je actie. Deel je foto’s of video’s op social media en gebruik hierbij de hashtag #maakgrijsgroener. Je mag je actie ook mailen naar info@samenvoorbiodiversiteit.nl. Zo zetten we jouw actie in de spotlight!

Maak Grijs Groener
De Biodiversiteitswijzer is onderdeel van de publiekscampagne Maak Grijs Groener, die in oktober vorig jaar van start ging. Onze missie is om in Nederland verlies van biodiversiteit om te buigen naar herstel. Het actief betrekken van Nederlanders bij biodiversiteitsherstel is cruciaal voor onze aanpak. Iedereen, van burger, onderzoeker tot boer, bedrijf, terreinbeheerder of overheid kan daadwerkelijk het verschil maken. Juist door met elkaar samen te werken. De tips in de Biodiversiteitswijzer maken heel concreet hoe je aan de slag kunt gaan.