Maak van je grasveld een bloemenzee

8 juni 2022

Maak van je grasveld een bloemenzee

De actie ‘Bloemenweide’ van de IVN afdeling Borger-Odoorn heeft vervolg gekregen en is uitgebreid naar de hele provincie Drenthe. Dat betekent dat iedereen in Drenthe tussen 1 mei en 31 augustus bloemenzaad kan bestellen om van de tuin een bloemenzee te maken.

Drie jaar geleden, in 208, startte IVN Borger-Odoorn met de actie “Bloemenweides in particuliere tuinen”. Daar gaven velen in de gemeente gehoor aan, en gelukkig maar. De insectenstand is de laatste jaren enorm verslechterd, en mag met recht dramatisch genoemd worden. Inmiddels zijn al in 100 tuinen een bloemenweides aangelegd, wat zo’n 10.000 m2 extra leefgebied voor vlinders en bijen opleverde.

Het idee is dat inwoners vooral de gedeeltes ‘zinloos gras’ in de tuin omtoveren tot een ware bloemenzee. Daarvoor levert IVN bloemenzaad dat op een verantwoorde manier is geproduceerd en enkel inheemse soorten bevat. Er zijn twee mengsels te bestellen, eentje voor de zandgronden op de Hondsrug en één voor de veenkoloniën.

Op de website van IVN Borger-Odoorn vind je meer informatie, uitleg over het aanleggen en onderhouden van een bloemenweide, en een prijslijst.

Nieuwsgierig geworden en zin in een tuin vol bijen en vlinders?

8 juni 2022