Stem nu op de BovensteBeste Bermbeheerder

24 mei 2022

Stem nu op de BovensteBeste Bermbeheerder

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting wil graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer. Daarom wordt elke twee jaar de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen. Dit voorjaar is het weer zo ver!

Uit de kandidaten die door het publiek zijn genomineerd, heeft de jury de vier meest aansprekende geselecteerd. Tot 1 juni kun je stemmen op jouw favoriet. Daarna is bekend wie de BovensteBeste Bermbeheerder 2022 is! Wordt het Frank, Jaap, Marijn of Merlijn?

Stem hier!

 

Wie zijn de genomineerden?

Frank Verhagen zet zich al vijftien jaar in voor ecologisch bermbeheer. Mede hem is er in Eindhoven een mooi ecologisch netwerk van extensief beheerde bermen. Frank heeft de aanzet hiervoor gegeven door gericht beheer. Hij heeft van de nood een deugd heeft gemaakt en vanuit de crisisjaren de Eindhovense bermen met kennis en kunde een meerwaarde gegeven: biodiversiteit en een mooi en aantrekkelijk beeld. Lees hier meer over Frank.

Jaap Mekel heeft al ruim 30 jaar ervaring met bermmaaibeheer & maaibeheer in het algemeen en is een echte natuurliefhebber. Hij heeft een eigen concept ontwikkeld: Mekelogisch maaibeheer. Een maaibeheer dat gebaseerd is op het nabootsen van natuurlijk beheer. Hij weet precies te vertellen en te handelen hoe je biodiversiteit kunt vergroten door een juist maaibeleid. Lees hier meer over Jaap. 

Martijn de Greef stelt alles in het werk om de bermen en meerdere grasveldjes ecologisch te beheren en werkt daarbij samen met de plaatselijke IVN-werkgroep. Vele vrijwilligers van IVN hebben met veel plezier en nuttig gewerkt om een goed beeld van MijnBermBloeit neer te zetten. Lees meer over Martijn.

Gemeente Breda besteedt al vele jaren aandacht aan ecologisch bermbeheer. In het begin vooral ten behoeve van bloemrijke bermen maar de laatste jaren is er ook meer aandacht voor ongemaaid laten van stroken voor insecten, vogels en kleine dieren. Merlijn Hoftijzer is al heel lang bezig met ecologisch bermbeheer. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag en enthousiast met collega groenbeheerders van de andere gemeenten van het Bijenlandschap West-Brabant. Lees meer over Merlijn.

Wordt het Frank, Jaap, Martijn of Merlijn?