Nieuwe subsidie voor het vergroenen van je tuin

20 maart 2023

Vergroen je tuin met de nieuwe subsidieregeling

Kind zet plantje in een pot

 

Goed nieuws voor inwoners uit de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe en Westerveld. Zij kunnen sinds 1 maart 2023 subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin.

Met deze subsidieregeling wil de provincie inwoners stimuleren om één of meerdere duurzame maatregelen in hun tuin te nemen. Denk aan het planten van een boom of het opvangen van regenwater. Zo wordt de tuin beter voorbereid op droogte, hitte en hoosbuien. Daarnaast trekken groene tuinen bijen en vlinders aan.

Wat kun je subsidie voor ontvangen?

Wie de tuin wil aanpakken, kan vanaf 1 maart subsidie aanvragen bij de betreffende gemeente voor de volgende maatregelen: regenwater afkoppelen van het riool, een regenwatervoorziening plaatsen (bijvoorbeeld een regenton), een groendak of -gevel aanleggen, stenen vervangen door groen (zoals planten en bloemen), een boom planten of regenwater opnieuw gebruiken (bijvoorbeeld met een watertank om het toilet mee door te spoelen). Inwoners kunnen de maatregelen zelf of door een hovenier laten uitvoeren.

Klik op uw gemeente hieronder voor meer informatie:

Samenwerkingsverband

De subsidie voor de tuin wordt beschikbaar gesteld door de provincies Drenthe en Overijssel, de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en Steenwijkerland en het Waterschap Drents Overijsselse Delta.