‘Vergroen je tuin’ bord gelanceerd tijdens Bloei in de bieb in Hoogeveen

23 april 2024

‘Vergroen je tuin’ bord gelanceerd tijdens Bloei in de bieb in Hoogeveen

Gistermiddag, op de Dag van de aarde, werd tijdens Bloei in de bieb in Hoogeveen het ‘Vergroen je tuin’ bord feestelijk onthuld. Naast de lancering van het bord was er ook een zadenruilbeurs en werd de stekjesbibliotheek ‘Judiths Jungle Station’ geopend. Kinderen konden een Bee&Bee bouwen in de ontdekhoek of werden voorgelezen en er waren lekkere hapjes uit eigen tuin. Klimaatburgemeester Grietje Loof was aanwezig om Bloei in de bieb af te trappen.

Foto: Paula Bansema | Hoogeveenregio

De lancering van het bord kwam op het goede moment. “Van de circa 5,5 miljoen tuinen in ons land ligt de helft vol met stenen, tegels en grind. Maar daar lijkt verandering in te komen. Steeds meer tuineigenaren denken serieus aan vergroenen: stenen en tegels eruit, groene planten, bloemen en struiken erin”, berichtte de NOS vanmorgen. In datzelfde artikel stond dat uit recent onderzoek blijkt dat 30 procent van 2500 ondervraagde tuinbezitters de tuin wil vergroenen, en 30 procent antwoordt misschien. Voor alle inwoners in Drenthe hebben we dus goed nieuws.  Via het bord en de bijbehorende website bieden we alle benodigde informatie over het vergroenen van tuinen.

Bekijk hier alle tips voor een groene tuin!

Het vergroenen van tuinen draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar ook aan klimaatadaptatie. Een groene tuin is goed voor bijen, vlinders, vogels én voor jezelf. Want je hebt een mooiere en koelere tuin (in hete zomers), minder last van droogte en wateroverlast en je bespaart kostbaar drinkwater.

De lancering van het ‘Vergroen je tuin’ bord markeert een belangrijke stap in het bevorderen van een groenere omgeving. Het bord verstrekt informatie over het belang van groene tuinen en biedt praktische tips voor tuineigenaren om aan de slag te gaan. Alle tips zijn hier te vinden!

Elke gemeente een bord

In totaal zijn er twaalf borden ontwikkeld, waarvan de eerste nu in de bibliotheek van Hoogeveen staat. Voor alle andere Drentse gemeenten is er ook een bord beschikbaar. Wil jij zo’n bord in jouw gemeente en weet je een geschikte plek, of werk je bij de gemeente en bespreek je graag de mogelijkheden? Neem dan contact op met

Jorine van Nifterik | j.van.nifterik@nmfdrenthe.nl of

Judith van den Berg | j.vd.berg@nmfdrenthe.nl