Over ons

Over ons

De Natuur en Milieufederatie Drenthe is een onafhankelijke particuliere organisatie die samen met inwoners, bedrijven en overheden werkt aan een mooie duurzame provincie. Bij de natuur- en milieufederatie zijn ruim 40 organisaties aangesloten. De Natuur en Milieufederatie Drenthe is onderdeel van het landelijke samenwerkingsverband van natuur en milieufederaties.

Samen maken we Drenthe mooier en duurzamer

Het beleid van de natuur en milieufederatie wordt goedgekeurd door De Stichtingsraad, die ook de uitvoering ervan toetst. De Stichtingsraad wordt gevormd door leden uit de kring van de aangesloten organisaties en leden met verschillende maatschappelijke achtergronden. De uitvoering van het beleid is in handen van een professioneel team dat samenwerkt met een omvangrijk netwerk van maatschappelijke partners.

Aangesloten organisaties

De Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft ruim 40 aangesloten organisaties. Deze zijn actief op het terrein van natuur en milieu en onderschrijven in hoofdlijnen het beleid van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. De Natuur en Milieufederatie Drenthe en de aangesloten organisaties houden elkaar op de hoogte van hun activiteiten en werken samen om natuur- en milieudoelen te realiseren. U vindt het overzicht van de aangesloten organisaties onder de pagina ‘netwerken‘.

Publicaties

 

Voor onderzoeksdoeleinden of uit pure nieuwsgierigheid verder de geschiedenis induiken? Alle stukken zijn openbaar en op te vragen bij ons secretariaat.